Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania: 2 euro/litru de benzină în 2022

Șoferii germani se plâng că plătesc cele mai mari prețuri la combustibili din ultimii patru ani: 1 l de benzină E5 a ajuns la peste 1,80 euro la stațiile de alimentare pe autostradă, ceea ce a produs reacția grupului parlamentar de stânga, care cere ministrului de finanțe german „să facă ceva împotriva prețurilor galopante ale combustibilului”.

Ministrul Transporturilor din Germania, Andreas Scheuer, a spus că trebuie ca Guvernul să intervină dacă prețul combustibilului sare peste 2 euro/l, acordând indemnizații specifice pentru navetiști, spre exemplu.

Politicienii din opoziție reclamă că Guvernul acționează că principalul factor de creștere a prețului la carburanți prin aplicarea unor taxe și impozite prea mari: „Două treimi din prețul combustibilului constă din taxe și impozite. În prezent, experimentăm modul în care mobilitatea devine un bun de lux”, spune liderul grupului parlamentar de stânga, Bartsch, „ministrul finanțelor fiind cel mai mare beneficiar al exploziei de prețuri”. „În loc să ridice impozitele din ce în ce mai mult prin stabilirea prețului CO2, statul ar trebui să reducă povara cetățenilor”, a cerut Bartsch.

Potrivit ADAC, plinul de benzină a fost mai scump în august decât în ​​orice altă lună a anului curent. Un litru de Super E10 a costat în medie 1,557 de euro pe lună, cu un cent mai mult decât în ​​iulie. Prețul mediu lunar pentru un litru de motorină a fost de 1,386 euro, cu 0,3 cenți mai puțin decât în ​​iulie. Potrivit ADAC, prețul crescut al benzinei se datorează în special cererii crescute din cauza vacanțelor de vară.

Articole similare

Ad