Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Marea Britanie scoate la drum noile autobuze autonome

Autobuzele autonome din Marea Britanie vor fi testate, în această săptămână, ca parte a unui proiect de vehicule autonome.

Primele autobuze sunt operate de Stagecoach și vor fi testate pe podul Forth Road din Scoția, iar din vară vor transporta primii pasageri pe traseele publice, asemenea celorlalte vehicule cu șoferi.

Proiectul pivot CAVForth este finanțat parțial de Centrul pentru Vehicule Conectate și Autonome (CCAV) al guvernului britanic, în parteneriat cu Innovate UK.

În următoarele două săptămâni vor intra pe șosele cinci autobuze cu un singur etaj, fiecare autobuz va avea un echipaj, alături de un șofer de siguranță și va circula fără pasageri în regiunea Edinburgh, în vederea pregătirii pentru inaugurarea acestora.

“Acesta este un pas important în călătoria noastră înainte de a lansa primul serviciu de autobuz autonom de dimensiuni complete din Marea Britanie și va oferi acces ușor pe o nou-nouță rută de autobuz în inima Scoției de Est.”, a declarat Sam Greer, director regional Stagecoach din Scoția.

Vehiculele vor funcționa în serviciul public începând cu această vară, vor oferi un serviciu capabil să transporte până la 36 de pasageri, cu o capacitate de 10.000/săptămână și va circula cu viteza admisă de 50 km/oră. Traseul acestora va fi în mare parte pe autostrăzi pe o rută de aproximativ 22 de kilometri lungime.

Senzorii permit autobuzelor să circule pe drumuri preselectate, fără ca șoferii de siguranță să fie nevoiți să intervină sau să preia controlul, dar fiecare vehicul va avea un șofer cu experiență care va monitoriza sistemul.

În prezent, există șase niveluri de automatizare a condusului, astfel cum sunt definite de Societatea Inginerilor Auto (SAE) – variind de la zero (complet manual) la cinci (complet autonom). Noul vehicul va funcționa la nivelul de patru SAE, ceea ce înseamnă că nu este necesară atenția șoferului pentru siguranță.

Articole similare

Ad