Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Rompetrol Rafinare, investește în rafinăria Vega din Ploieşti

Rompetrol Rafinare, membră al Grupului KMG International, a concretizat instalaţia de Distilare în Vid (DV) de la rafinăria Vega din Ploiești, investiție în valoare de 4,2 milioane de USD.

Funcţionarea Instalaţiei DV vor aduce creșteri parametrilor operaţionali și vor reduce emisiile de CO2, cât şi costurile de mentenanţă, conform unui comunicat de presă.

„Proiectul de modernizare a vizat îmbunătăţirea randamentelor de producţie din Instalaţia DV, unde se procesează, ca materie primă, păcură aprovizionată de la rafinăria Petromidia Năvodari şi folosită în unitatea din Ploieşti pentru obţinerea de masă asfaltică şi alte produse derivate. Prin astfel de investiţii, compania se înscrie în obiectivele generale ale Grupului, de dezvoltare a activităţilor de producţie, la cele mai înalte standarde de performanţă şi siguranţă”,  

a declarat Felix Crudu Tesloveanu, Directorul General Rompetrol Rafinare.

Compania italiană specializată în construcţia de echipamente destinate rafinăriilor a introdus în fluxul operațional cuptorul tehnologic cu un debit normal de lucru de 30 de tone de păcură pe oră şi poate ajunge la o eficienţă energetică de 95%.

În prezent, noul proces tehnologic are un randament cuprins între 86% şi 90%, comparativ cu aproximativ 60%, față de anii anteriori.
De asemenea, investiția va reduce consumul de utilităţi, prin folosirea unor arzătoare cu eficienţă sporită, dar şi a unui preîncălzitor de aer cu combustie.

Compania Rompetrol Rafinare a planificat o producţie  de aproximativ 140.000 de tone de bitum pentru 2022, cu aproximativ 20.000 de tone, peste nivelul din 2019, an cu cea mai mare cantitate de bitum.

Rafinăria Vega Ploieşti este singura unitate de profil din România, care realizează bitum, hexan şi solvenţi ecologici cu materie primă şi semifabricate produse de Petromidia Năvodari.
Principalii acționari ai companiei Rompetrol Rafinare SA sunt KMG International, care dețin 54,63% din capitalul social (direct şi indirect) și Statul Român prin Ministerul Energiei cu 44,7%.

Articole similare

Ad