Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Aproape 20.000 de companii au accesat BursaTransport in 2014

Anul trecut, BursaTransport a fost accesata in medie de 15.600 de membrii pe luna, iar incidentele de plata au fost de circa 1.600/luna, dintre care 87,92% au fost achitate. Incidentele de plata declarate au declansat anul trecut 158 de suspendari de drepturi de publicare marfuri pana la stingerea celor existente, precum si 34 retrageri definitive de membership.
 

Tot aici au fost publicate 387 incidente de transport anul trecut, care au dus la 3 retrageri de membership retinere fortata a marfii cu scopul de a forta intai plata transportului – in conditiile in care contractul prevedea scadenta de plata, si apoi descarcarea. Iar 9 companii au fost excluse de pe BursaTransport dupa ce a putut fi documentata situatia de intermediere inversata (in care contractul client-intermediar este semnat la un pret mai mic fata de contractul intermediar-transportator).
Potrivit comunicatului BursaTransport, la un 3,86 milioane de marfuri publicate in 2014, au fost raportate 11 situatii de furt, adica o sansa de doar 0,0003% ca marfa clientilor sa fie volatilizata utilizand aceasta platforma. Sansa care, de altfel, poate fi redusa la zero daca se verifica copia conforma ARR a numarului de camion cu care se confirma comanda inainte de a trimite camionul la incarcare.
Riscul comercial potential la adresa celorlalti utilizatori ai aplicatiei BursaTransport a condus in anul 2014 la refuzarea inscrierii a 97 companii in aplicatie.
36% din camioane au fost publicate cu destinatii alternative, ceea ce indica faptul ca transportatorii au inceput sa aprecieze si sa foloseasca aceasta facilitate. In mod asemanator marfurilor publicate, doar 2% dintre ele au fost insotite de un tarif solicitat – ceea ce ar putea indica o rezerva a postatorilor de camioane in a-si face cunoscute tarifele. In schimb, 23% din marfuri au fost de grupaj, si numai 17% au fost publicate impreuna cu un pret oferit.

Articole similare

Ad