Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dachser devine Societate Europeana

Dachser GmbH & Co. KG si-a transferat domeniile principale de afaceri in Servicii Logistice Rutiere (incluzand Liniile de Servicii Logistice Europene si Logistice Alimentare) si Servicii Logistice Aeriene si Maritime catre sucursala Dachser SE detinuta in proportie de 100%. Dachser GmbH & Co. KG va functiona in continuare ca societate de tip holding denumita Dachser Group SE & Co. KG.
Oferind o structura moderna de tip holding, forma juridica SE (Societate Europeana) ofera companiei cadrul necesar pentru combina structura corporate cu sucursalele din Germania si din strainatate.
 

In viitor, denumirea Dachser pe piata germana va fi Dachser SE, dar diferitele denumiri ale organizatiilor regionale din afara Germaniei vor ramane neschimbate.
Transformarea juridica nu este conditionata de nicio modificare a structurii actionariatului. Nu va exista o Oferta Publica Initiala, astfel ca investitorii externi nu vor putea achizitiona niciun pachet de actiuni. "Ne-am modificat forma juridica pentru a ne adapta strategiei noastre globale de crestere, deschizand astfel calea catre viitor. Dachser este o intreprindere familiala de succes si va ramane la fel in viitor.", a explicat Bernhard Simon, directorul general executiv al Dachser.
Consiliul de Administratie existent va continua sa functioneze in calitate de comisie de supraveghere a Dachser SE, cu functii de supraveghere.

Structura organizationala si de administrare va functiona dupa principiul: Proximitatea fata de client si procesul descentralizat de luare a deciziilor
In cadrul Dachser Group SE & Co. KG, Comitetul Executiv si functiile corporate subordonate acestuia vor continua sa indeplineasca functiile de administrare centrala si de control la nivelul global al grupului. Comitetul Executiv ii include pe Bernhard Simon (Director Executiv), Michael Schilling (Director de Operatiuni Logistice Rutiere) – care detine si functia de director adjunct al Comitetul Executiv -, Thomas Reuter (Director de Operatiuni Logistice Aeriene & Maritime) si Burkhard Eling (Director Financiar).
Opt divizii operationale, conduse de Directori Executivi, vor functiona subordonate Comitetului Dachser SE. Pe langa Departamentul Dachser de Logistica Alimentara, pe care Alfred Miller va continua sa il administreze, aceste unitati sunt impartite in regiuni: Germania, Europa Centrala si de Nord, Franta si Magreb, Iberia in domeniul de activitate al Logisticii Rutiere, iar EMEA, America si Asia-Pacific in domeniul de activitate al Logisticii Aeriene si Maritime. "Cele opt divizii operationale vor intari strategia noastra descentralizata de afaceri, oferindu-ne capacitatea de a fi mai rapizi si mai flexibili in procesul de luare a deciziilor. Inca o data, acest lucru ne va duce mai aproape de clientii nostri.", a mai spus Simon.

Articole similare

Ad