Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Squad Mobility, mașina electrică solară, ar putea fi găsită spre vânzare la 5.000 de euro în SUA

Squad este prima mașină de oraș, care se încarcă singură cu energie solară lansată pe piața din SUA și poate fi condusă de la vârsta de 16 ani. Prețul său de pornire este de 5.000 de euro.

Vehiculul este mic cu două locuri, conceput pentru a fi ușor și eficient. Panoul solar de pe acoperiș asigură o autonomie de până la 20 km în zilele însorite (Europa). Totodată, include baterii portabile pentru o autonomie suplimentară de 100 km.

Umplerea rezervorului înseamnă să lași soarele să-și facă treaba sau să încarci bateriile portabile la o priză obișnuită. Datorită prețului scăzut de achiziție sau de leasing și al costurilor lunare reduse, vehiculul SQUAD ar putea fi mai ușor accesibil ca preț.

Producătorul Squad Mobility este o companie olandeză fondată de Robert Hoevers și Chris Klok, doi foști angajați ai Lightyear, având același vis comun de a dezvolta mobilitatea cu energie solară. În prezent, compania lucrează la o mașină electrică solară, dar în mărime naturală, cu două motoare de 2 kW, având patru baterii de 1,6 kWh pentru alimentare, situate în partea din spate și care pot fi schimbate rapid.

Automobilul electric de oraș poate parcurge până la 100 km cu o singură încărcare a celor patru baterii și poate atinge o viteză maximă de 45 km/h. În prezent, mașina SQUAD Solar City Car este disponibilă pentru precomandă.

Articole similare

Ad