Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Curierat cu drone

DPDgroup face un pas important in implementarea celui mai inovator concept de livrare, prin constructia unui terminal special de aterizare pentru expeditiile cu drone, in sudul Frantei.
DPDgroup, brandul comercial de curierat al GeoPost, companie detinuta de Posta franceza si prezenta inclusiv in Romania, a inceput sa testeze conditiile de livrare cu drone inca din iunie, anul trecut. Dupa ce in septembrie 2014, o drona a transportat cu succes un colet de 3 kg pe o distanta de 1.200 de metri, alte teste realizate anul acesta au demonstrat fiabilitatea si eficienta tehnologiei alese.
DPDgroup a dezvoltat un terminal de livrari special pentru drone, in baza unor studii complexe de siguranta a zborului si a livrarii.
 

Terminalul, construit in colaborare cu Atechsys, unul dintre cei mai importanti producatori de drone din lume, dispune de o structura care protejeaza accesul la drona in timpul fazelor de decolare si aterizare, un sistem automat de transport al coletului, si de un sistem electronic care mentine siguranta operationala a dronei. Terminalul de livrari mentine in siguranta intregul proces de expeditie, din momentul incarcarii coletului, pana la decolare, aterizare si predare a coletului.
Dezvoltarea unui astfel de terminal marcheaza inca un moment-cheie in curieratul secolului 21, demonstrand eficienta celei mai noi metode de expeditie, cu drone.
Este o solutie bazata 100% pe tehnologie, care elimina cele mai mari obstacole cu care se infrunta curierii in munca de zi cu zi: de la infrastructura deficitara si zonele geografice greu de acoperit, la conditiile meteo din zonele expuse la inundatii sau ninsori abundente, la siguranta oamenilor care manipuleaza coletele, respectiv protectia si siguranta coletului si a echipamentului de livrare.
Drona DPD are o autonomie de pana la 20 km, o capacitate de livrare de pana la 4 kg, o viteza medie de 30 km/h, sistem complet automat, gestionat la sol, cu o capacitate de transmisie de pana la 50 Km, 6 rotoare electrice, cu cadrul din fibra de carbon. Aceasta are GPS si camera pentru zbor incorporate, cu sistem de raportare de date.

Articole similare

Ad