Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Amazon.com China este acum expeditor maritim

Retailerul online Amazon a fost inregistrat ca expeditor maritim, conform Comisiei Federale Maritime a SUA, ceea ii va oferi un control mai mare asupra produselor transportate pe cale maritima de la fabricile din China catre cumparatorii americani.
Aceasta miscare este cel mai recent indiciu ca Amazon planuieste sa isi extinda operatiunile logistice pentru a-si reduce costurile vanzarilor cu amanuntul si pentru a oferi servicii logistice catre tertii din alte industrii.
 

Noul statut ii ofera celui mai mare retailer online din lume un sprijin in businessul maritim de 350 miliarde de dolari pe an. El nu va opera vase, ci va subcontracta acest serviciu.
Amazon se afla si in negocieri pentru inchirierea a 20 de avioane pentru a incepe si un serviciu aerian de livrare in SUA. Retailerul a cumparat camioane cu remorci care sa vina in completarea capacitatii de expediere maritima si a inceput anul trecut un program care utilizeaza o flota la cerere pentru livrarea de pachete.
„Amazon are un control din ce in ce mai mare asupra lantului logistic al businessului, care ii ofera astfel abilitatea de a-si reduce costurile si mai mult pe viitor“, a spus Satish Jindel, consultant de logistica si presedinte al SJ Consulting Group. El a adaugat ca miscarea facuta de Amazon ii ofera un avantaj si mai mare in fata retailerilor americani traditionali in negocierea unor preturi mai mici pentru bunurile comercializate.

Articole similare

Ad