Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ford Trucks a prezentat la Solutrans cele mai recente produse și tehnologii bazate pe inginerie, inovație și expertiză. Dintre acestea, noua serie F-Line se remarcă prin funcții avansate de siguranță și tehnologii pentru vehicule conectate, precum și prin confortul și design-ul modern.

F-Line constă din 3 segmente – camioane rutiere, camioane de construcții și tractoare – și cuprinde o gamă versatilă de vehicule, inclusiv camioane rutiere 4×2, 6×2, 8×2, tractoare 4×2 și 6×4 și camioane de construcții 6×4 și 8×4, care promit performanțe de excepție în transportul comercial.

F-Line marchează o schimbare semnificativă în estetica designului, plus un confort ridicat la interior, oferind o experiență deosebită de condus. Nu lipsesc sistemele avansate de asistență pentru șofer, dintre care amintim sistemul avansat de frânare de urgență pentru pietoni și controlul inteligent adaptiv al vitezei, cu Stop&Go, ce asigură răspunsuri rapide în situații critice. În plus, funcții precum asistența pentru faza lungă, sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare, cruise-controlul adaptiv și informarea pentru unghiul mort oferă o conștientizare sporită și măsuri de siguranță proactive, garantând o călătorie sigură pe fiecare segment de drum. Asistența la parcarea cu spate, sistemul de monitorizare a presiunii în anvelope, semnalul de oprire de urgență, facilitarea blocării conducerii în caz de ebrietate a șoferului și avertismentul la somnolență contribuie la creșterea nivelului de siguranță al vehiculului.

Integrat cu sistemul ConnecTruck al Ford Trucks, fiecare model din serie devine parte a unei flote conectate, asigurând eficiență și inteligență.

Această integrare nu numai că îmbunătățește experiența de conducere, dar oferă și avantaje semnificative de funcționare, stabilind un nou standard pentru operațiunile vehiculelor comerciale.

„Fiind un brand inovator, care ascultă nevoile clienților noștri, ne concentrăm eforturile de cercetare și dezvoltare pentru aducerea pe piață a tehnologiilor de ultimă generație. Cu fiecare produs nou pe care îl dezvoltăm, obiectivul este să ne ajutăm clienții să își gestioneze afacerea mai profitabil, cu confortul și siguranța pe care le merită.

Suntem mândri să vă prezentăm noua serie F-Line – concepută pentru a reduce costurile de operare și a crește performanța vehiculului, asigurând o experiență de conducere mai confortabilă și mai sigură pentru clienții noștri, prin vehicule conectate și tehnologii avansate de siguranță”, a declarat Emrah Duman, vicepreședinte la Ford Trucks.

La Solutrans a fost lansată seria F-Max Select, o versiune specială a modelului F-Max, desemnat Camionul Anului 2019. F-Max Select va fi comercializată în ediție limitată, de 400 de unități.

Constructorul turc a prezentat și un motor revoluționar cu combustie cu hidrogen, o realizare importantă în tehnologia durabilă. Compania testează în prezent diferite concepte de ardere și și-a afirmat încrederea în viitorul hidrogenului. În cadrul „mișcării generației F”, Ford Trucks conduce o transformare majoră a vehiculelor comerciale grele prin adoptarea de tehnologii cu emisii zero, conectate și autonome. Compania s-a angajat să obțină zero emisii în producția de vehicule utilitare grele până în 2040, pentru a combate efectele schimbărilor climatice. Ca o dovadă a acestui angajament, Ford Trucks a prezentat camionul 100% electric în urmă cu un an, la IAA.

Cu un design modern, tehnologie de ultimă oră şi conectivitate, F-LINE este o opţiune eficientă pentru distribuitori, constructori şi transportatorii specializaţi. Lansarea pe piaţa din România este aşteptată în primul trimestru al anului viitor, România fiind una dintre pieţele cheie pentru Ford Trucks în Europa.

Ford Trucks a prezentat Seria F-LINE în faţa a peste 1000 de persoane – presă locală, juriul International Truck of the Year, dealeri şi vânzători – in Antalya, Turcia.

Noua serie F-LINE a ridicat nivelul de tehnologie şi confort al gamei de distribuţie şi construcţii aproape de F-Max, vârful de lance pentru transport international, recompensat cu premiul Camionul Anului în 2019.

Emrah Duman, Ford Trucks Leader, a subliniat că Ford Trucks oferă inovaţie în ceea ce priveşte produsele şi serviciile sale, “viziunea companiei fiind de a crea valoare cu cele mai eficiente soluţii de transport”.

“Rezultatele bune obţinute de Ford Trucks în Turcia şi pe toate celelalte pieţe internaţionale cresc de la an la an, datorită produselor inovative şi tehnologiei oferite. Noua gama F-LINE, proiectată în linie cu cerinţele clienţilor noştri, introduce, de asemenea, o serie de inovaţii menite să crească performanţa şi confortul în utilizare. Experienţa de condus este mult mai bună, graţie sistemelor noi de siguranţă şi de asistenţă a şoferului, precum şi conectivităţii.”

Rapoarte de funcţionare şi diagnosticare online gratuite pentru clienţi

Noua serie F-Line este mai eficientă graţie conectivităţii asigurate de sistemul ConnecTruck, oferit şi pe F-Max. Prin intermediul acestui sistem clienţii se pot conecta cu vehiculul lor în orice moment prin portalul web dedicat sau cu telefonul mobil. Vehiculele sunt monitorizate permanent, astfel că managerii de flotă pot primi date în timp real legate de poziţionarea camioanelor, consum, indicatori tehnici etc. Condiţia este ca proprietarul camionului să îşi dea acordul pentru monitorizare. În acest caz primirea rapoartelor de consum, performanţă, mod de conducere etc. este complet gratuită în primii ani după lansare. Doar serviciul Uptime, care presupune diagnosticarea on-line a vehiculelor şi comunicarea cu dispeceratul în cazul unei defecţiuni sau erori, însoţită de programarea în service-ul cel mai apropat pentru remedierea erorii sau defecţiunii, se va plăti în câţiva ani, pentru moment şi acest serviciu fiind oferit gratuit clienţilor Ford Trucks.

Design inspirat de F-Max

Cabina şi designul exterior al seriei F-LINE este inspirat de la F-MAX, fiind urmărită îmbunătăţirea ergonomiei, confortului şi eficienţei.

La interior în mijlocului panoului de bord a fost montat un ecran multimedia de 9 inch care permite şoferilor să navigheze prin funcţiile legate de infotainment, clima, radio etc.

Tapiţeria interioară – capitonajele, scaunele şi bancheta de dormit (la modelel comandate cu cabină de dormit) – beneficiază de materiale noi, mai aspectuoase şi mai plăcute la atingere. Volanul este micuţ, după modelul F-MAX, iar butoanele care comandă diferitele funcţii ale camionului sunt la îndemâna şoferului şi uşor de folosit.

La exterior caroseria este înnoită total, grila radiatorului, bara de protecţie, farurile, uşile şi oglinzile retrovizoare copiază stilul lansat cu Ford F-MAX. Cabinele mai înguste cu 30 cm (2,20 m faţă de 2,5 m cât are cabina F-Max), aşezate pe şasiurile robuste pentru construcţii sau uz municipal îi dau modelui F-LINE un aer sportiv, aerodinamic, care combină puterea cu stilul, în timp ce accesul în şi din cabină este facil, cu treapta inferioară aproape de sol (la modelul de construcţii ultima treaptă este rabatabilă pentru ca, în cazul în care camionul trece peste obstacole înalte, să nu se deterioreze).

Pregătit pentru normele de siguranţă rutiere obligatorii din 2024

Pentru că în Uniunea Europeană în iulie 2024 intră în vigoare noul Regulament General de Siguranţă Rutieră, Ford Trucks a legat lansarea noii game de autoşasiuri cu actualizarea sa şi în ceea ce priveşte noile sisteme de siguranţă rutieră care devin obligatorii în Europa: Blind Spot Information System – sistemul de alertare în cazul în care există un pieton sau biciclist în punctul mort, camera pentru marşarier, Traffic Sign Recognition System, sistemul de monitorizare a presiunii din pneuri (Tire Pressure Monitoring System), Emergency Stop Signal şi pregătirea Alcohol Interlock, care nu permite pornirea camionului dacă şoferul a consumat băuturi alcoolice.

De asemenea,  sistemul de asistenţă la coliziune cu detectarea pietonilor, Cruise-Controlul Adaptiv cu funcţie Stop & Go, sistemul de asistenţă automată pentru faza lungă şi sistemul de avertizare la încălcarea benzii de circulaţie devin obligatorii, cu investiţii importante din partea producătorilor care se vor regăsi parţial în preţul de vânzare al camioanelor noi din 2024.

Creşterea de preţ va fi şi mai însemnată în cazul Ford Trucks F-LINE, care nu dispunea de multe dintre aceste sisteme la generaţia actuală de camioane Ford Cargo. Peste aceste sisteme de siguranţă, costul cu creşterea nivelului de performanţă şi confort se va regăsi cu siguranţă în preţurile noii game din 2024. Preţurile vor fi comunicate de dealeri după lansarea pe piaţă estimată pentru martie 2024. În România camioanele Ford Trucks sunt comercializate prin AIC Trucks.

Mai multe detalii despre noul F-Max puteți vedea și în filmulețele postate pe pagina noastră de Facebook, accesând link-urile de mai jos: