Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Sistemul SYNAOS de localizare a vehiculelor câștigă IFOY AWARD „Special of the Year”

Premiul IFOY AWARD 2022 la categoria „Special of the Year” este acordat companiei SYNAOS. Juriul internațional a premiat sistemul de localizare a vehiculelor SYNAOS IMS ca fiind cea mai bună lansare nouă din această categorie.

Cele mai multe dintre stivuitoarele care circulă în depozite sunt încă controlate manual și, prin urmare, nu sunt digitalizate sau sunt doar rudimentar digitalizate. Cu sistemul SYNAOS IMS – Vehicle Localization, un kit de senzori bazat pe camere asigură localizarea lor eficientă din punct de vedere al costurilor – folosind tehnologia de ultimă generație de viziune computerizată. SYNAOS este o companie de software, dar a decis să construiască un mic hardware: O mică cutie neagră (19 x 12 x 6 cm). Aceasta este înșurubată pe un stivuitor și își proiectează imaginile pe un ecran.

Producătorul s-a dedicat eliminării lacunelor de localizare a stivuitoarelor industriale controlate manual de toate tipurile: Așadar, este vorba despre localizarea în interior a stivuitoarelor industriale. Aproximativ 95% dintre companii folosesc stivuitoare, dar acestea sunt rareori bine integrate în lanțul valoric: În prezent, doar comanda de transport este digitală; stivuitoarele în sine nu sunt digitalizate. Prin urmare, nu se știe unde se află un stivuitor. Există tehnologii de localizare a stivuitoarelor, dar acestea sunt adesea nefolosite. Există un motiv pentru acest lucru: tehnologiile de bandă ultralargă sau lidar sunt pur și simplu prea scumpe.

Cu noul sistem de la SYNAOS, care funcționează cu așa-numiții „markeri”, un instrument de localizare ca serviciu (LaaS), este diferit: Totul este deja inclus în preț, iar detecția ajunge la o precizie de aproximativ 25 cm. Dar inteligența se află în software – plug and play. Puteți crea transparență într-o clipă cu SYNAOS IMS – Localizarea vehiculelor. Unde în depozit este o situație aglomerată? Care sunt distanțele de frânare? Unde circulă oamenii fără a avea treaba? Chiar și echipamentul care întârzie mereu poate fi acum, în sfârșit, semnalat. Pe scurt: puteți observa cu exactitate utilizarea flotei. Și un USP foarte mare în comparație cu metoda de depozitare convențională este faptul că stivuitorul raportează doar poziția în care a condus un palet; nu mai este necesară scanarea paletului sau a produselor de pe acesta.

SYNAOS se așteaptă la certificarea CE în câteva săptămâni. Precizia deja menționată de 25 cm în interior este obținută cu ajutorul unor markeri la fiecare 100 m. „Cutiuța neagră” funcționează cu un consum de energie de 7 W și transmite datele camerei sale – 15 imagini pe secundă – prin Wi-Fi pentru evaluare cu ajutorul algoritmilor de viziune computerizată. În afară de un senzor de accelerație, nu sunt necesare alte surse de intrare.

În vremuri în care securitatea cibernetică este din ce în ce mai importantă, acest lucru poate că nu este complet lipsit de importanță: întreaga procesare a imaginilor sistemului are loc la nivel local pe computerul încorporat; nu este nevoie ca datele sensibile să fie transferate într-un cloud. După ce datele de imagine ale camerei sunt procesate, acestea sunt imediat eliminate.

Simpla localizare în timp real a tuturor tipurilor de cărucioare industriale cu ajutorul acestui sistem de localizare foarte convingător ajută clienții pe drumul lor spre digitalizarea completă a intralogisticii. Este extrem de ușor să se înregistreze utilizarea flotei, dar și să se creeze hărți de căldură pentru punctele critice din depozit sau să se optimizeze amenajarea depozitului. Tenorul de bază: un hardware ieftin funcționează împreună cu un software inteligent. Fiecare camion industrial cu o sursă de alimentare și o opțiune de montare poate fi echipat cu kitul de senzori SYNAOS IMS – Localizarea vehiculelor – o piață uriașă.

Articole similare

Ad