Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MOL Romania se alatura programului de reciclare Every Can Counts

MOL Romania a instalat recipiente pentru colectarea selectiva a dozelor din aluminiu in 35 de statii din tara, ca parte a initiativei Every Can Counts.
Aluminiul din care sunt fabricate dozele este cel mai valoros material reciclabil, el putand fi reutilizat la infinit fara a-si pierde din proprietati. O doza de aluminiu reciclata ajunge inapoi pe rafturile magazinelor in aproximativ 60 de zile. Resursele folosite la fabricarea ei din dozele folosite sunt cu 95% mai reduse fata de cazul in care ar fi produsa din materii prime nereciclate, arata compania.
 

„Odata cu alimentarea masinii oferim clientilor oportunitati de reciclare si am initiat mai multe proiecte in acest sens, ca de exemplu actiunea de colectare in statiile noastre a uleiului alimentar uzat. Este o actiune care s-a extins anual datorita ecoului pozitiv de care s-a bucurat in randurile clientilor nostri. Suntem convinsi ca succesul se va repeta si in ceea ce priveste colectarea dozelor de aluminiu“, a declarat Kinga Daradics, CEO & Country Chairman MOL Romania.
Colectarea dozelor de aluminiu se face in cutiile speciale, amenajate in zonele accesibile clientilor, astfel incat acestia sa poata arunca direct dozele goale in cutia de colectare.
Intreaga cantitate de doze de aluminiu colectata in statiile MOL va fi colectata de companii autorizate si trimisa la fabricile de reciclare din Europa, de unde va reveni in Romania sub forma de tabla de aluminiu din care se vor produce doze noi.

Articole similare

Ad