Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

TX Logistik și FS Group preiau calea ferată de marfă Exploris Deutschland Holding

SURSA FOTO: TX Logistik

Prin această achiziție, TX Logistik devine al doilea mare transportator feroviar de marfă din Germania.

TX Logistik AG, o companie a Grupului Mercitalia, în care sunt grupate activitățile de logistică ale Grupului FS Italiane, achiziționează compania germană Exploris Deutschland Holding GmbH, Hamburg, devenind astfel al doilea operator de transport feroviar de marfă din Germania. Printre companiile din cadrul Exploris Deutschland Holding GmbH se numără și Via Cargo, HSL Logistik și Delta Rail, care sunt active în domeniul transportului feroviar de marfă în opt țări europene.

„Tranzacția ne face foarte mândri și confirmă marea noastră determinare în poziționarea activității de logistică pe arena internațională pentru dezvoltarea importurilor și exporturilor din țara noastră în sprijinul Made in Italy”, spune Sabrina De Filippis, CEO al Mercitalia Logistics. „În plus, prin această achiziție, stabilim un alt pilon fundamental pentru atingerea obiectivelor Uniunii Europene privind transferul modal pentru mobilitatea mărfurilor, în favoarea transportului feroviar.”

Achiziția nu numai că întărește prezența FS Group pe piața europeană, dar oferă și noi oportunități pentru transporturile din și către Italia, ceea ce este benefic și pentru serviciile de import și export ale industriei italiene.

Conexiunile feroviare internaționale ale Exploris sunt puternic orientate pe axa de transport est-vest și, prin urmare, completează rețeaua TX Logistik, care este deja stabilită de-a lungul axei nord-sud a Europei. Companiile de exploatare Exploris operează cu propriile certificate de siguranță pe piețele feroviare din Germania, Polonia, Belgia, Țările de Jos, Republica Cehă, Slovacia, Austria și Elveția.

Exploris se concentrează în principal pe transportul feroviar de marfă pe segmentul de transport convențional: în prezent, operează aproximativ 240 de trenuri pe săptămână, dedicate transportului de oțel, gips, produse agricole, automobile, utilaje de construcții sau produse din uleiuri minerale pentru numeroși clienți industriali și logistici. Aceste traficuri le completează și se adaugă la cele ale TX Logistik, care este specializată în principal în transportul intermodal și în transportul combinat cu conexiuni la trenurile de containere în traficul din hinterlandul porturilor maritime. Prin urmare, activitățile complementare îmbogățesc portofoliul clienților industriali europeni. Achiziția Exploris crește numărul de angajați la TX Logistik cu 500, ajungând la un total de 1.200. În viitor, flota va fi compusă din 91 de locomotive TX și 75 de la Exploris. Cifra de afaceri crește, de asemenea, și ar putea depăși 500 de milioane de euro.

Activitățile companiilor preluate de Exploris includ, de asemenea, servicii de transport maritim, desfășurate de propriile companii în Germania și Polonia; servicii de manevră feroviară, tot în Germania și Polonia și propria academie pentru formarea și perfecționarea mecanicilor de locomotivă. Academia reprezintă o resursă importantă pentru contracararea deficitului de personal calificat, un element critic pentru întregul sector feroviar.

Achiziția face acum obiectul aprobării autorităților de reglementare, o condiție necesară pentru încheierea tranzacției.

Articole similare

Ad