Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Refugiatii de la Calais devin tot mai violenti

Ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve a promis ca va demola tabara de refugiati de la Calais, lucru ce va fi realizat in etape, iar statul francez va crea locuri de cazare in alta parte tocmai pentru a debloca aceasta regiune. De altfel, autoritatile francize au facut numeroase eforturi pentru a demola aceasta tabara create in 2015, iar in urma cu mai putin de sase luni, a fost demolata o mare suprafata a partii de sud a taberei. Luna aceasta, insa, numarul de persoane care s-au refugiat aici a atins nivelul record de 10.000 de persoane. Anul trecut, mai mult de 5.000 de persoane au parasit acest centru pentru 161 de centre special amenajate in jurul Frantei.
 

Bernard Cazeneuve a declarat ca anul acesta au fost create locuri pentru inca 8.000 de solicitanti, iar alte cateva mii vor fi pregatite anul viitor.
Daniel Barney, reprezentantul Medecins Sans Frontières (MSF), care a deschis un centru de sanatate in tabara, a declarat ca decizia autoritatilor franceze de a demola partea de sud a taberei nu au facut decat sa creasca supraaglomerarea din zona, iar conditiile de viata de aici sunt din ce in ce mai grele. Iar supraaglomerarea, conditiile sanitare precare, lipsa alimentelor aduce si o crestere a numarului de atacuri violente asupra soferilor de camion care se indreapta spre Marea Britanie.
In prezent, la Calais opereaza un numar record de 1.900 de politisti francezi, la care se vor adauga in curand alti 200 pentru a opri contrabanda cu imigranti care vor sa ajunga in Marea Britanie pe camioane.

Articole similare

Ad