Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Producătorul Etex investește 28 de milioane de euro într-o nouă fabrică lângă București

Etex România Building Performance, parte a Grupului Etex și producător de sisteme de gips-carton Siniat, tencuieli, gleturi și soluții de protecție împotriva incendiilor și izolații de înaltă performanță Promat, anunță o investiție de 28 de milioane de euro într-o fabrică de gips-carton lângă București.

Fabrica ar urma să fie pusă în funcțiune în 2025. Cu această nouă investiție, Etex va contribui financiar cu aproximativ 100 de milioane de euro în România, marcând o nouă etapă în dezvoltarea companiei în țară.

Etex își propune să reducă semnificativ impactul asupra mediului. Până în 2025, compania urmărește să reducă cu 65% cantitatea de deșeuri trimise la gropile de gunoi, comparativ cu nivelul din 2018. Până în 2030, obiectivul este să ajungă la zero deșeuri aruncate, în conformitate cu planul lor de dezvoltare pe termen mediu și lung, intitulat „Road to Sustainability 2030”. Aceste obiective sunt aliniate cu eforturile globale de protejare a mediului.

Fabrica planificată în apropierea Bucureștiului va fi a treia unitate de producție operată de Etex în România, unde compania are deja peste 220 de angajați. Grupul gestionează două unități de producție sub brandul Siniat: o fabrică de gips-carton în Turceni și o fabrică de ipsos, gleturi și tencuieli bazate pe ipsos în Aghireșu. Compania a investit în mod semnificativ în aceste facilități în ultimii ani, inclusiv în noi instalații și tehnologii.

În plus, Etex a realizat investiții considerabile în proiecte de durabilitate. Au fost alocate 8 milioane de euro pentru un proiect de recuperare a gipsului la Rovinari, încă 1 milion de euro pentru o instalație de uscare și micronizare a gipsului la fabrica din Aghireșu, și un alt milion de euro pentru îmbunătățirea capacității logistice a fabricilor din Turceni și Aghireșu.

„Investițiile pe care le-am făcut în ultimii ani urmăresc competitivitatea comercială și a businessului pe termen lung, crearea de noi locuri de muncă și susținerea comunităților în care ne desfășurăm activitatea. Credem că toate acestea confirmă angajamentul nostru pe termen lung față de România. Suntem determinați să ne continuăm creșterea regională în sud-estul Europei prin investiții pe plan local în România. Odată cu deschiderea fabricii de gips-carton de lângă București, vom crea 80 de noi locuri de muncă. Proximitatea de București, unul dintre orașele cu cea mai mare activitate în construcții în ultimii ani și cel mai important centru industrial din România, ne va aduce mai aproape de momentul în care vom putea folosi plăcile de gips-carton recuperate din șantiere ca materie primă, încurajând astfel o abordare sustenabilă în lanț. Ne bazăm pe buna colaborare cu autoritățile în vederea extinderii noastre strategice și pentru a contribui activ la tranziția către o economie verde, capitalizând oportunitățile economiei circulare și proprietatea gipsului de a fi un material ușor de reciclat.”,

a precizat Andrei Popa, Director General România & Sud-Estul Europei.

„Protejarea planetei este o prioritate strategică pentru Etex. De aceea, am făcut din sustenabilitate un pilon esențial al planului nostru de investiții. Atât în România cât și în restul lumii, construim și renovăm unități de producție de ultimă generație care fabrică materiale de construcție ecologice cu emisii de carbon și consum de apă mai reduse. Suntem, de asemenea, determinați să implementăm circularitatea, astfel încât materialele noastre să poată fi reciclate și refolosite, subliniind în același timp că siguranța este în prim-planul a tot ceea ce facem.”

a declarat Jochen Friedrichs, Director al Diviziei Building Performance în cadrul Etex.

Articole similare

Ad