Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IHK: Condițiile-cadru politice ca risc economic

Economia landului Renania-Palatinat a identificat cadrul de politică economică drept principala cauză a situației dificile. Acest lucru reiese din cel mai recent sondaj economic realizat de Asociația Camerelor de Comerț și Industrie (IHK) din această țară. Pentru prima dată, aceste condiții generale au fost menționate ca fiind cel mai mare risc economic, chiar înaintea deficitului de muncitori calificați și a prețurilor la energie, a explicat miercuri, 7 februarie, la Mainz, directorul general al grupului de lucru al IHK și al Camerei din Koblenz, Arne Rössel.

Pe lângă obișnuitul sondaj economic, de data aceasta a fost realizat și un sondaj flash cu privire la ceea ce trebuie să se schimbe din punct de vedere economic. Au fost menționate reducerea birocrației UE, proceduri mai rapide de planificare și aprobare, precum și investiții în infrastructură.

IHK solicită o administrare mai eficientă

Ar trebui să se investească mai mulți bani în digitalizarea administrației și, în general, ar trebui să se gândească mai puțin la probleme și mai mult la soluții, a spus Glockauer. Construcția terminalelor pentru gaz natural lichefiat (LNG) a arătat cât de rapid pot fi implementate proiectele în Germania. „Acest lucru ar trebui copiat și transferat în alte domenii”. De fapt, starea drumurilor și a căilor ferate, precum și stadiul extinderii rețelei de fibră optică și a infrastructurii de încărcare sunt “uneori dezolante”.

Jürgen Vogel, directorul general al IHK pentru Palatinat, a numit adâncirea canalului de navigație din Rinul Mijlociu drept un proiect de infrastructură important, dar blocat pentru Renania-Palatinat. Podurile de pe Moselle și Autobahn 61, de exemplu, au provocat, de asemenea, îngrijorare

Este nevoie de o administrație mai eficientă, a declarat Vogel. Documentele pentru cererea de construcție pentru noua clădire IHK din Ludwigshafen, de exemplu, au inclus opt dosare; totul era necesar pe suport de hârtie. Portalurile de stat sunt necesare pentru astfel de proceduri; există și alte state federale, precum Hesse, Baden-Württemberg și Bavaria. Potrivit antreprenorilor, trebuie îmbunătățită și îngrijirea copiilor pentru a fi atractivă pentru lucrătorii calificați. Potrivit directorului general al IHK Rheinhessen, Lisa Haus, Renania-Palatinat va duce lipsă de aproximativ 500.000 de lucrători calificați până în 2035.

Articole similare

Ad