Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

O piata uriasa, cu toata scaderea din 2013

Rusia este o piata imensa si pentru semiremorci, dar absenta unor statistici o face greu de cuantificat. Astfel de cifre exista doar pentru importuri, care se situeaza, numai pentru prelate, la circa 10.000 de unitati/an, astfel ca, asa cum s-a putut vedea si la Comtrans, cele mai cunoscute marci europene sunt deja prezente acolo, unele cu centre de asamblare, iar liderul, Schmitz, chiar cu o unitate de productie.
 

Din cauza situatiei economice inca dificile din Europa, vanzarile Schmitz au stagnat pe pietele mari, ca Marea Britanie, Spania, Italia si Franta. Pe de alta parte, compania a inregistrat cresteri semnificative in Germania, Polonia si Estul Europei. In Rusia, Schmitz este lider pe piata semiremorcilor de import si are mai mult de 1.000 de clienti, iar vanzarile in 2012 au fost de 6.700 de unitati, cu aproape 40% mai mari decat in anul anterior si pe termen scurt si mediu se asteapta noi cresteri importante. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care producatorul german investeste circa 30 de milioane de euro pentru a deschide in 2014 un nou centru de asamblare la Sankt Petersburg, care anul viitor va realiza 850 de vehicule, dar va ajunge in 2017-2018 la o capacitate de peste 6.000 de unitati/an si va crea 200 de locuri de munca.
In prezent, in centrul Schmitz de la Sankt Petersburg lucreaza 20 de angajati si pana acum au fost produse peste 500 de unitati: prelate S.CS, vanuri M.KO, tandemuri Z.KO, suprastructuri basculabile M.KI si semiremorci basculabile S.KI, adica aproape intreaga gama pe care o propune compania.
La Comtrans, Schmitz a prezentat trei dintre modelele sale cele mai solicitate: frigorifica S.KO Coll (din panouri Ferroplast, cu volum util de 86 m3 si numeroase dispozitive de ancorare, inclusiv pentru incarcare pe doua niveluri, si cu diametrul discurilor de frana sporit pana la 350 mm, conform reglementarilor din Rusia), remorca-prelata S.CS BS (produsa in Germania, care are trei axe, volum util de 92 m3, ampatament de 7.700 mm si permite incarcarea pe doua niveluri, cu 10 t sau 33 de europaleti pe a doua podea, pentru o capacitate totala de 67 de europaleti, si ai carei pereti laterali pot fi deschisi separat, pentru a oferi posibilitatea de incarcare pe o parte sau pe ambele parti in acelasi timp), si semiremorca basculanta S.KI SL (produsa la Gotha, cu trei axe SAF, ranforsata pentru Europa de Est, cu ampatament de 5.700 mm, greutate proprie de 7.200 kg si volum util de 31,3 m3).
Al doilea importator de prelate dupa Schmitz, dar la mare lupta, si fost lider de piata pana acum 3-4 ani, este Kögel, care a vandut anul trecut in Rusia peste 2.400 de semiremorci si in intreaga Europa de Est, intre 30 si 50% din productia sa totala. Compania are in Rusia trei puncte de vanzari si service, la care in 2014 se vor mai adauga trei, si un depozit central de piese de origine la Moscova.

Articole similare