Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Gebrüder Weiss și Henkel, parteneriat pentru transportul pe calea ferată

Gebrüder Weiss și Henkel și-au extins parteneriatul logistic pe termen lung prin transport intermodal via tren. Astfel, din luna mai a acestui an, detergenții și agenții de curățare pe care Henkel îi produce în Kruševac, Serbia, ajung pe piețele europene de vânzare pe ruta Viena – Düsseldorf.

La momentul actual, proiectul include circa 750 de încărcări pe an, ceea ce corespunde unei cifre de circa 500 de tone de CO2/an care nu mai sunt produse. „Evităm blocajul actual în spațiul de încărcare a camioanelor, reducem emisiile cu până la 70% pe ruta Viena-Düsseldorf și oferim același timp de tranzit ca și transportul rutier”, a declarat Roland Raith, Country Manager Serbia la Gebrüder Weiss.

Produsele din fabrica sârbă Henkel Laundry & Home Care, care anterior erau transportate cu camionul pe întregul traseu, sunt acum încărcate pe vagoanele remorcă ale Helrom din Viena, iar Gebrüder Weiss poate folosi aceleași remorci din transportul rutier.

„Cu Helrom suntem independenți de terminalele feroviare tradiționale și nu avem nevoie de remorci și macarale speciale. Remorcile sunt pur și simplu împinse pe vagoanele de marfă folosind suprafețe de încărcare care pot fi balansate în lateral și trase din nou în jos de un alt tractor la destinație“, a explicat oficialul companiei.

Articole similare

Ad