Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo lansează mai multe modele de camioane electrice

Volvo Trucks continuă să-și extindă gama, cu lansarea mai multor noi modele de camioane electrice, făcând posibilă electrificarea mai multor rute pentru transportul urban si regional. Cea mai recentă completare – autocamioane rigide – întărește și mai mult poziția companiei Volvo de lider în transportul cu camioane electrice.

Cu cea mai completă gamă electrică din industria globală a camioanelor, deja în producție, Volvo Trucks își extinde acum oferta cu introducerea versiunilor rigide ale camioanelor sale grele: Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX. Acest lucru face chiar și mai ușoară misiunea companiilor de transport si a companiilor de construcții și servicii municipale de a utiliza vehicule electrice în zonele urbane și regionale.

Datorită unor opțiuni multiple și modulare de baterii, cabine și șasiuri, noile camioane grele rigide pot fi proiectate pentru suprastructuri electrice care să acopere o gamă largă de misiuni de transport, inclusiv distribuția de mărfuri, colectarea deșeurilor și lucrări de construcții. Producția noilor variante va începe în primul trimestru al anului 2023.

„Cu aceste noi camioane electrice, facem mai ușoară tranziția pentru și mai mulți clienți către electrificare și pentru orașe către vehicule cu zero emisii, pentru toate fluxurile de transport. Clienții noștri pot avea camioane personalizate pentru operațiunile lor specifice, pentru a reduce emisiile, beneficiind, în același timp, de aceeași funcționalitate ca și cea a camioanelor diesel pe care le utilizează în prezent,” explică Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Flexibilitate îmbunătățită pentru clienți

Noile camioane rigide au o capacitate a bateriilor variabilă în funcție de aplicație, cuprinsă între 180 și 540 kWh. Acest lucru, împreună cu numărul de baterii instalate pe un camion, oferă o mare flexibilitate și o gamă largă de potențiale aplicații.

„Aceste camioane pot realiza toate tipurile de transport, de la încărcături mai ușoare, la transporturi grele. Clienții pot alege capacitatea exactă a bateriilor de care au nevoie pentru aplicațiile lor de transport, pot optimiza numărul de baterii instalate pe camion în funcție de aplicația de transport, astfel crescând sarcina utilă. Pe scurt, avem o soluție optimă de transport electric, cea mai eficientă din punct de vedere al costurilor, indiferent de misiunea sa,” spune Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Volvo Trucks este singurul producător global de camioane cu o gamă completă de camioane electrice deja în producție de serie, în acest moment. Target-ul companiei este ca jumătate din vânzările sale globale de camioane să fie electrice, până cel târziu în 2030.

Rigidele electrice Volvo FH, FM și FMX sunt echipate cu3 motoare electrice de 490 kW și 5-6 pachete de baterii cu o capacitate de 450-540 kWh sunt disponibile pentru vânzare din decembrie 2022, iar producția de serie începe în martie 2023. Autoșasiurile au ampatament de 4.300-6.700 mm cu  axe configurate 4x2R, 6x2R, 6x4R, 8x2R și 8x4R.

Versiunile de 330kW, cu 2 motoare electrice și 4 baterii (360 kWh) sunt disponibile pentru vânzare în februarie, iar producția de serie începe în mai 2023.

Iar versiunile cu 2-3 baterii (180-270 kWh) sunt disponibile pentru vânzare în iunie, producția de serie urmând sî înceapî în septembrie 2023.

Articole similare

Ad