Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cereri tot mai mari pentru transportul deșeurilor pe calea ferată

  • Foto: TX Logistik

TX Logistik AG a înregistrat o cerere semnificativă pentru transporturi internaționale de deșeuri pe calea ferată în cursul anului 2023. Compania de logistică feroviară, deținută în totalitate de Mercitalia Logistics (Gruppo FS Italiane), se așteaptă ca până la finalul anului transporturile să se tripleze și să ajungă până la 850 de trenuri pe an.

TX Logistik a reușit să transfere numeroase transporturi de deșeuri de la rutier la feroviar, în special pe rutele coridorului european nord-sud. Printre altele, compania transportă deșeuri urbane transfrontaliere către centrele de reciclare din mai multe țări europene. Odată cu achiziția recentă a companiei de transport feroviar de marfă Exploris Deutschland Holding, vor exista și noi oportunități și capacități pentru astfel de transporturi, întrucât Exploris se ocupă în principal de transportul feroviar de marfă în sectorul transportului convențional.

Încă de la început, TX Logistik s-a specializat în transportul deșeurilor din diverse industrii în divizia de transport feroviar de marfă. Compania din Troisdorf este certificată ca specialist în gestionarea deșeurilor pentru transportul unor astfel de deșeuri din 2002. Cel mai recent audit, în care TX Logistik a fost certificată ca îndeplinând permanent cerințele de înaltă calitate pentru transportul de deșeuri periculoase și nepericuloase pe calea ferată în Europa, a fost cu succes finalizată în august 2023.

Conform reglementărilor pentru companiile specializate în gestionarea deșeurilor în temeiul Legii privind ciclul închis al substanțelor și gestionarea deșeurilor (Kreislaufwirtschafts- und Abfallgesetz), certificatul necesită dovezi regulate a expertizei personalului, cerințele tehnice pentru transportul adecvat, gestionarea completă a documentelor și a datelor, precum și a legilor și acoperirea asigurărilor. Formarea angajaților și mai departe educația este deosebit de importantă în acest context, deoarece un număr mare de cerințe de mediu și de reglementări de transport trebuie respectate la transportul deșeurilor peste granițe.

Trecerea deșeurilor pe calea ferată aduce beneficii și mediului. Un tren de marfă generează doar aproximativ un sfert din cantitatea de CO₂ de tonă-kilometru decât un camion. Acest lucru are un efect și mai mare cu cât traseul este mai lung și cantitățile transportate mai mari. Prin urmare, transportul feroviar de marfă aduce o contribuție decisivă la reducerea emisiilor de dioxid de carbon.

Articole similare

Ad