Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Vehiculul aniversar – un DAF XG de culoare albă cu un motor PACCAR MX 13 de 355 kW/480 CP – a fost livrat oficial clientului olandez Kleijn Transport din Alblasserdam.

Noua generație de camioane DAF XD, XF, XG și XG+, au un design mai aerodinamic și mai spațios al vehiculului, și sunt printre primele camioane de pe piață care respectă noile reglementări europene privind greutatea și dimensiunile. Ca urmare, noua generație de camioane DAF stabilește noi standarde în ceea ce privește eficiența, siguranța și confortul șoferului. Camioanele DAF XF, XG și XG+ pentru transporturi lungi și grele au primit premiul „Camionul internațional al anului 2022”, în timp ce noul DAF XD a primit premiul prestigios 2023 pentru distribuție și aplicații profesionale.

Camionul aniversar a fost predat companiei Kleijn Transport, o companie care asigură transportul de containere și remorci în întreaga Europă, precum și transportul maritim și aerian. Flota sa este formată din 220 de camioane, din care peste 50% sunt DAF.

„Pe baza experienței noastre excelente cu noua generație de vehicule DAF, creștem numărul acestora la 50. Am ales în mod deliberat modelul spațios XG pentru a combina perfect cea mai mare eficiență a consumului de combustibil și cel mai bun confort din clasa sa, acesta din urmă fiind extrem de important având în vedere lipsa actuală de șoferi.”,

a precizat John Dekker, directorul financiar la Kleijn Transport.

„Niciodată în istoria noastră de 95 de ani nu s-a mai ajuns la impresionantul reper de 50.000 de camioane atât de repede după lansarea modelelor. Acest lucru ilustrează succesul noii noastre generații de camioane DAF. Un moment important care evidențiază performanța excelentă a vehiculelor și reprezintă, de asemenea, o reflectare a calității de lider în industrie pe care angajații noștri dedicați o oferă clienților noștri în fiecare zi.”,

a adăugat Harald Seidel, președintele DAF Trucks.

DAF își extinde gama XD și XF cu noi versiuni, majoritatea destinate sectorului construcțiilor, inclusiv platforme cu punți cu axă în tandem și versiuni 4×2 ale modelelor XDC și XFC.

La lansarea modelului XD în septembrie 2022, DAF Trucks a anunțat că versiunile destinate sectorului construcțiilor se vor numi XDC. Gama XF va fi tratată în același mod și, prin urmare, se va numi, de asemenea, XFC pentru construcții. Vehiculele se disting printr-o grilă neagră proeminentă, o bară de protecție robustă din oțel, o placă de protecție a radiatorului din oțel și două faruri de ceață cu LED încastrate în bara de protecție. XDC și XFC au fost comercializate inițial ca 8×4 și 6×4, dar acum sunt disponibile și ca 4×2.

DAF își extinde, de asemenea, gama de punți tandem: clienții pot alege între un tandem ușor de 19 tone cu reducție simplă (SR1132T), suspensie cu arcuri cu foi și frâne cu disc sau cu tambur, sau o versiune de 21 sau 26 de tone (SR1360T) cu reducție simplă, frâne cu disc și suspensie pneumatică. Pentru aplicațiile off-road mai solicitante, tandemul de 21 și 26 de tone este, de asemenea, disponibil cu reducție în butucul roții (HR1670T). Toate tandemurile sunt disponibile cu o gamă largă de rapoarte ale punții spate, de la 3,46:1 la 7,21:1. Aceste punți tandem sunt, de asemenea, disponibile pentru versiunile 6×4 și 8×4 pentru utilizare pe șosea. În cele din urmă, DAF oferă un sistem hidraulic de tracțiune față PXP ca opțiune pentru versiunile 4×2. DAF lansează, de asemenea, modelele XD și XF cu 4 punți cu axă simplă, cu axă directoare Pusher. Acest tip de vehicul este deosebit de potrivit pentru transportul de containere, curățarea canalizărilor și colectarea deșeurilor grele.